BANGEN KVÄLL

Lördag 29/6

Ingemars Dunkers Bokning


Ingemar Dunker hade planerat sina många evenemang i sommar och bokat ett stort antal artister och band, som måste bokas av på grund av hans tragiska bortgång. Bangenstyrelsen beslutade då att göra en bokning till Ingemars minne av ett av banden, och i samarbete med Best Western Hotell Hedåsen presenterar vi The Blue Benders med en konsert vid hotellet efter lördagens sista akt på festivalområdet.

The Blue Benders


The Blue Benders har etablerat sig i Bluessverige, inte bara som det nya unga blueshoppet, utan dessutom som en fulländad, frustande bluesmaskin med ett sound och sväng som får vilken gammal bluesräv som helst att blekna. Att fronttrions 18-19-åringar kan leverera på den här nivån är ”onödigt bra” som Roffe Wikström uttryckte det efter att de delat kväll med honom i Göteborg i december-21.


Edvin Öström gitarr, Samson Mirro sång, Morris Malek Andersson gitarr, Johan Sund bas,Oskar Boså trummor

Sandbay City Blues Band

SCBB är ett 9-manna band från Sandviken som spelat tillsammans i över tre decennier. Musiken samt den energi- och fartfyllda scenshowen är inspirerad av filmen om, och skivorna med, The Blues Brothers. Det tighta och samspelta bandet uppträder alltid i svart hatt, kostym och solglasögon. SCBB’s repertoar består av ett urval av soul, rhythm’n’blues, blues och rock/popklassiker blandat med egna låtar. SCBB gjorde bejublade framträdande i resturangtältet under Bangen 2023.


Fredrik Björk Leadsång och munspel, Jan Axelsson Klaviatur, arrangemang, gitarr och körsång, Magnus Mellberg 1:a trumpet och körsång, Tobias Engström Trumpet och percussion, Lars Jungefors Tenor/baritonesax och körsång, Jonas Björk Trombone och körsång, Patrik Zakrisson Bas/Gitarr och körsång, Nenne Berglund Gitarr/bas och körsång, Mats Hillström Trummor